QUI SOM

Som una empresa familiar nascuda el 2013, en plena crisi, amb dos objetius: Donar feina a la meva mare, la Merxe, que s’havia quedat a l’atur; i intentar fer el món una mica més sostenible, reduint la quantitat d’envasos utilitzats en productes de neteja i higiene personal.

A mi, Marc, el fill de la Merxe i co-fundador de El Safareig, ja feia temps que em rondava pel cap donar alguna passa cap a la sostenibilitat. Quin millor projecte que El Safareig: una botiga on la meva mare pogués explotar la seva experiència de cara al públic i que, a més a més, ajudés als nostres clients a reduïr la seva petjada ecològica comprant a granel.

PREMI COMERÇ A LA SOSTENIBILITAT 2016

Ajuntament de Barcelona

L’any 2016 l’Ajuntament de Barcelona ens va donar el “Premi a la sostenibilitat mediambiental en el comerç”. Tenim el plaer de compartir premi amb els nostres companys de Vom Fass, que venen olis, vinagres i begudes també a granel al costat de la nostra botiga.

FER DEL MÓN UN LLOC MÉS NET I SOSTENIBLE

Vam obrir l’any 2013 en ple cor del barri de Gràcia de Barcelon a, al costat del mercat de la Llibertat i envoltats d’altres botigues a granel. Des de aleshores no hem parat d’aprendre dels nostres clients, d’evolucionar i d’invertir en I + D per poder oferir cada vegada uns productes més propers i sostenibles.

PROXIMITAT, NATURA I SOSTENIBILITAT

L’any 2020 vam ser seleccionats per participar al webinar mundial d’economia circular de la fundació Ellen Macarthur, que s’encarrega de teoritzar i promocionant l’economia circular. Per a nosaltres ha estat tot un descobriment i un gran pou de coneixement. Per això ra mateix basen el nostre model de negoci en l’economia circular, que creiem que és el mitja ideal per poder oferir el millor servei de manera sostenible i responsable.

I què vol dir exectament ser un negoci basat en l’economia circular? Que ens basem en els principis d’eliminar els conceptes de contaminació i residu, i intentem mantenir els productes i materials en ús, i a més a més, regenerar els sistemes naturals.